به نحوه شروع مشارکت بین طرفین و قرارگیری کسب و کار در مسیر درست پیشرفت و موفقیت، مذاکره می گویند. به دلیل اهمیت بالای مذاکره در مراحل مختلف کسب و کار، چند نکته کاربردی در مورد چگونه ارتباط برقرار کردن با شرکای بالقوه، فن بیان با مشتریان و همکاران در ضمن بهبود حضور اجرایی شما، در اینجا ذکر کرده ایم.


1. برای مذاکره خود هدف گذاری کنید.

در مورد چه چیزی قصد مذاکره کردن دارید؟ چه نکاتی مهم و اساسی و چه نکاتی قابل مذاکره نیستند؟ مخاطبین خود را بشناسید. مردم عموماً در 4 دسته شخصیتی تجاری قرار می‌گیرند: راننده، مهربان، تحلیل گر یا بیان گر (این دسته بندی، یک دسته بندی ذهنی برای شناخت تیپ شخصیتی است).

  • مدل‌ شخصیتی راننده 

مدل های شخصیتی راننده خیلی دقیق هستند و به موضوع اصلی بیشتر اهمیت می‌دهند، تمام تمرکزشان روی تجارت است و اصولا به زندگی شخصی شما علاقه ای ندارند. هدفشان سود و موفقیت است و از شما می‌خواهند تا خیلی رک و صریح بگویید برای موفقیت‌شان چه کاری از دست‌تان ساخته است.

  • مدل‌ شخصیتی مهربان

مدل های شخصیتی مهربان به شدت به روابط اهمیت می دهند و اصولا با کسانیکه خودشان دوست دارند وارد تجارت و کسب و کار می شوند. هدفشان شناخت طرف مقابل است و دوست دارند حین همکاری با او احساس راحتی و صمیمیت داشته باشند. اغلب تصمیم گیری در مورد انتخاب همکار برایشان اندکی زمان بر است، به این دلیل که طرف مقابل باید در مورد تمامی جوانب با آن ها گفتگو کند و همچنین دوست دارند قبل از تصمیم گیری نهایی نظر همه را بدانند.

تاثیر فن بیان بر مذاکره

  • مدل شخصیتی تحلیلگر

نوع تحلیل گر به یک صفحه پر از اعداد و ارقام و نمودار نیاز دارند. آنها دوست دارند اعداد و ارقام را ببینند و از اینکه این شرکت تنها روی کاغذ نیست و می‌تواند برای آنها کار کند مطمئن شوند. این افراد اغلب محتاطانه تر هستند و از مکالمه های زیاد و طولانی اجتناب می کنند.

  • مدل شخصیتی بیانگر

مدل‌های شخصیتی بیانگر شبیه نوع راننده هستند، اما تمرکز بیشتری روی روابط دارند. آنها در کوتاهترین زمان ممکن بهترین تصمیم را برای شرکت‌شان می گیرند، اما هدفشان شناخت شما هم هست.

نکته: اگر نیاز است تا نظر مخاطبتان را جلب کنید و یا به حمایت آنها نیاز دارید، پس از تیپ شخصیتی خاصش پیروی کنید، به خواسته هایش احترام بگذارید، به انتظاراتش پاسخ دهید و به خاطر داشته باشید که شما در زمینه خود متخصص هستید.

حتماً بخوانید: فن بیان برای فروش


2. روی نحوه انتقال پیام هایتان تمرکز کنید.

از کدام زبان بدن و فن بیان برای انتقال صحبت هایتان به مخاطبین استفاده می کنید؟ حالت چهره شما چگونه است؟ آیا در مصاحبه دوست داشتنی، قابل باور و جذاب به نظر می رسید؟
نکته: لبخند شما برای مخاطب نشان دهنده این است که شما به هر آنچه می گویید، باور دارید. برای ایجاد کلمات پرمعنی، راحت و انعطاف پذیر باشید و از فن بیان استفاده کنید.


3. سرعت و لحن سخنرانی مخاطبین خود را بسنجید.

اگر او جدی است، پس شما هم باید جدی باشید. اگر خیلی سریع حرف میزند، پس شما هم باید سریع صحبت کنید. این سنجش لحن مخاطب، فن بیان و مذاکره را قوی تر می کند و احترام متقابل شما را نسبت به طرف مقابلتان نشان می دهد و همینطور کسب موقعیت شغلی برای شما کاملا حفظ می شود.

تاثیر فن بیان بر مذاکره

4. واژه "واقعا" را در بیان احساسات آنها بشنوید: 

واقعاً خوشحال کننده، واقعاً هیجان زده یا واقعاً عصبانی. از چه کلماتی استفاده می کنند و یا چه حسی دارند؟ تصویری، شنیداری یا عملی؟ در طول مذاکره حالت حسی خودتان را حفظ کنید. این باعث می شود ضمن احترام گذاشتن، ارتباط و توافق شما بهبود یابد.
به عنوان مثال:
مخاطب: با توجه به چیزی که من دارم می بینم، تکمیل این پروژه حدودا 6 ماه طول می کشد.
شما: بله، چشم انداز من هم همین است. (تصویری)
مخاطب: باید روی این پافشاری کنید.
شما: ما می توانیم از همین چهارشنبه کار را شروع کنیم. (عملی)

با استفاده از این تکنیک، می توانید برای تک تک اتفاقاتی که در سخنرانی می افتد، گزارشی داشته باشید و فن بیان خود را بهتر کنید. شنونده بهتری خواهید بود و می توانید مشکلات را خیلی راحت و سازنده حل کنید، به مخاطب نشان دهید که حس آن ها را درک می کنید و آنها متوجه می شوند که حسشان نسبت به موضوع بی مورد نبوده است.


5. قبل از شروع جلسه، مطالبتان را با صدای بلند برای خودتان بخوانید.

در این تمرین باید هدف، متن اولیه سخرانی و متن تقدیر و تشکر را با صدای بلند بخوانید. با صدای بلند تمرین کردن شما را وادار می سازد که متن اصلی و هدف خودتان را واضح تر و روشن تر بیان کنید. این تکنیک ساده به طور شگفت انگیزی روی فن بیان شما تاثیر می گذارد.
به عنوان مثال: "از اینکه در بین شما هستم بسیار خوشحالم. اجازه بدهید امروز بودجه را برای هزینه های اضافی بخش بازاریابی تصویب کنیم..."


6. برای انتقال جزئیات و دلایل اهمیت آنها، اندکی مکث کنید.

مکث، در سخنرانی های عمومی و جلسه ها باعث می‌شود تا صحبت ها به صورت عمیق در بخش احساسات مغز ما وارد شوند و این کار بسیار قدرتمند عمل می کند و تاثیرگذاری زیادی دارد.
به عنوان مثال: "سیستم حسابداری اختصاصی ما نه تنها سوابق را به موقع بایگانی می کند، بلکه گزینه های بیشتری برای موفقیت شرکت شما دارد. (مکث کوتاه) برای نقص هرگونه داده ای، به ایمیل شما پیغام هشدار می‌فرستد و همینطور بعد از کامل شدن هر مرحله، آن را در ایمیل به شما اعلام می کند."
شما با هدفمند سازی متن و صحبت خود، برای بحث و مذاکره آماده اید و می توانید از زمان دیگران خردمندانه و به نحو احسن به نفع خود استفاده کنید. و وقتی برای نحوه انتقال صحبت هایتان تمرین می‌کنید، بطور موثر روی تصمیماتی که مخاطبانتان می گیرند، تاثیر خواهید گذاشت.


نتیجه گیری
فن بیان تاثیر زیادی در مذاکره دارد و می تواند به سرعت شما را به خواسته هایتان از طرف مقابل، برساند. همچنین فن بیان موضوع پیچیده ای نیست و فقط به تمرین احتیاج دارد. تمرین هایی که در این مطلب ذکر شد به شما کمک می کند تا در مذاکرات خود موفق شوید و مهارت فن بیان خود را تقویت کنید.


ما در این زمینه می توانیم به شما کمک کنیم

آموزشگاه گویندگی و فن بیان رویای صدا با تدریسِ استاد سعید پورمحمودی سال ها است در زمینه ی آموزش گویندگی و فن بیان، شاگردان زیادی را تربیت کرده است؛ چیزی حدود 3000 نفر در طی 16 سال آموزش مداوم.

درسته؛
شما هم می توانید یکی از هنرجویان ما باشید و زندگی شغلی و ارتباطات خود را متحول کنید ...

جهت کسب اطلاعات بیشتر و نام نویسی در کلاس های فن بیان و گویندگی رویای صدا، همین حالا با ما تماس بگیرید:
22898478 021  |  26710643 021  |  09192425303
اگر با موبایل هستید با لمس این دکمه مستقیم با ما تماس بگیرید: