احساسات در انسان یک رویداد بیولوژیکی را درون خودش جای داده است.
در بخش شنوایی، گفتار و موسیقی از منظر فرکانسی میتوانند احساسات را تغییر دهند. حتما تا به حال دقت کردهاید که کسی برای شما صحبت می کند و ناگهان احساس خوبی میکنید. و شاید صدایی را از بیرون بشنوید که گوشخراش است و احساسات بدی درون شما ایجاد شود.
شاید تا به حال موسیقیهای راک را گوش کرده باشید، اگر شخصی آرام و درونگرا باشید شاید نتوانید با موسیقی راک ارتباط برقرار کنید ولی اگر برونگرا باشید با جماعت همرنگ می شوید. این از مثالهایی است که باعث میشود دقت کنیم که چگونه احساسات انسان بر صدا و صدا بر احساسات انسان تاثیرگذار است.
پروسه تاثیر احساسات انسان بر صدا چیست؟
تا به حال به صدای گیتار گوش دادهاید؛ آهنگی که با گیتار نواخته میشود میتواند هم احساسات مثبت و هم احساسات منفی را در شما ایجاد کند، علاوه بر این از نظر بیولوژیکی محیطی که در آن صدای مورد نظرتان را میشنوید میتواند احساسات شما را تغییر دهد.
این فرآیند در حیوانات نیز وجود دارد؛ مثلا سگی با شنیدن صدای صاحبش به دنبال او میرود. این مورد نشان میدهد که صدای انسان بر احساسات سگ تاثیرگذار است که سگ را به دنبال خود میکشد. حال در انسانها هم این روند برقرار است.
به عنوان مثال، مادری که تازه بچهاش را به دنیا آورده است، خیلی احساسی با بچهاش برخورد میکند و این احساس بر صدای مادر تاثیرگذار است و باعث میشود شخصیت فرزندش از کوچکی به درستی شکل بگیرید. محرکهایی که باعث بروز احساسات میشوند شامل صداهایی میشود که ما در محیط میشنویم.
در اکثر کنسرت ها نیز این امر برقرار است. به عنوان مثال شما اگر وارد کنسرت موسیقی سبک کانتری شود، آهنگی که به گوش شما میرسد میتواند احساس آرامش به شما انتقال دهد. در این قسمت خواننده کنسرت از نظر احساسی با حضار ارتباط برقرار می کند بهطوریکه باعث میشود تا حضار زیر لب آهنگ مورد نظر را زمزمه کنند.
دو معشوق را در نظر بگیرید که با هم درد و دل می کنند، احساساتی که آنها نسبت به هم انتقال می دهند، افکت صدایشان را نیز تغییر میدهد. حالات عاطفی در این بخش که همان احساسات انسانی است میتواند صدای دو فرد را جوری تغییر دهد که وقتی صدای همدیگر را از صدها کیلومتر میشنوند احساساتی سر تا سر وجود آنها را فرا گیرد.
تمامی این احساسات بر مبنای فرکانس هستند، و این فرکانسها نیز رابطه مستقیمی با صدای انسان دارند. در خصوص تاثیر احساسات انسان بر صدا می توان ضربان قلب و یا تنفس و فشار خون بدن انسان را نیز در نظر گرفت.
ضربان قلب هرچه بالاتر برود، تنفس نیز بالا میرود و از آن سو تغییراتی در صدا بوجود میآید!
سخنرانان نیز باید احساسات خود را کنترل کنند تا تاثیری که بر صدایشان دارد، برایشان مشکل ایجاد نکند. به همین دلیل است که سخنران ها شاید در وسط سخنرانی آبی مینوشند تا هم گلویشان صاف شود و هم بهتر بتوانند کارهایشان را در حین سخنرانی انجام دهند.
در صنعت دوبله نیز این امر وجود دارد که مثلا در دوبله یک صحنه، فردی که بر روی کاراکتری صحبت کند، از نظر احساسی نیز باید با کاراکتر ارتباط برقرار کند. در فیلم رستگاری در شاوشنگ و یا سریال سالهای دور از خانه نیز ما این مورد را شاهد بودیم که دوبله خوب تا چه حد توانست از طریق ایجاد ارتباطات احساسی تاثیر مثبتی بر بیننده و احساسات بیننده داشته باشد. که این چنین تاثیرگذاری هیچگاه با زیرنویس میسر نبود.
چگونه به مهارت تاثیر مثبت احساسات و صدا بر یکدیگر برسیم؟
در وهله اول تجربه یکی از مواردی است که میتواند در این امر به ما کمک کند. مثلا در صنعت دوبله ایران، تجربه دوبلورها بیشترین تاثیر را بر کیفیت صدایشان دارد.
در بخش بعدی تمرین بسیار مهم است، شما میتوانید از طریق تقویت فنبیان تان صدای قدرتمندی را بسازید و در عین قدرت، تن صدا، اوج و فرود، تاکید و یا سرعت بیانتان را مدیریت کنید تا صدایی که ساخته اید، احساسات زیادی را تحریک کند.
استفاده از تکنیکهای فن بیان بسیار میتواند به ما کمک کند.
اگر فن بیان را اصولی فرا بگیریم، علاوه بر این که میتوانیم صدایی قدرتمند برای خودمان بسازیم، مهارت بروز صحیح و کنترل شده احساسات ما نیز تقویت می شود، و این تقویت احساسات باعث میشود که بتوانیم کنترلی صحیح بر صدایمان داشته باشیم. البته تاثیر احساسات بر صدای انسان می تواند در حکم یک قدرت خداوندی باشد که در درون همه ما تعبیه شده است که با کسب مهارت و آموزش، میتوان این تاثیرات را بصورت ارادی، بهینه و مثبت تر کرد.
پس اگر می خواهید چه قدرت درک احساسات و چه امکان کنترل و بروز آن را تقویت کنید، تکنیکهای تقویت فن بیان میتواند راهگشا باشد.
دقیقا به همین دلیل است که ما معتقدیم کسب این فن نه فقط برای مقوله اجرا و گویندگی بلکه برای تمام موقعیت هایی که احساسات بر آن تاثیر گذار است از جمله اعتماد بنفس در زمینههای شغلی و یا ایجاد روابط صحیح عاطفی و ... بسیار مثمر ثمر میباشد.
آموزشگاه گویندگی و فن بیان رویای صدا با تدریسِ استاد سعید پورمحمودی سالها است در زمینهی آموزش گویندگی و فن بیان، شاگردان زیادی را تربیت کرده است؛ چیزی حدود 2550 نفر در طی 16 سال آموزش مداوم.
درسته؛
شما هم میتوانید یکی از هنرجویان ما باشید...
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نام نویسی در کلاس های فن بیان و گویندگی رویای صدا، همین حالا با ما تماس بگیرید:
22898478 021 | 26710643 021 | 09192425303
اگر با موبایل هستید با لمس این دکمه مستقیم با ما تماس بگیرید:
دیدگاه خود را بنویسید