همه افراد به این نکته واقف هستند که برخورد اولی که هر فرد با شخص دیگری دارد، تاثیر بسیار زیادی بر روی ذهنیت دو طرف خواهد گذاشت. در این بین قدرت صدا و گویندگی شما می تواند بر روی طرف مقابل بسیار تاثیرگذار باشد.
نحوه بیان و صدای شما می تواند نشان دهنده اعتماد به نفستان باشد و یا برخی اوقات احساساتتان را بروز دهد.
اگر شما صدا یا بیان خوبی ندارید و همیشه در اولین دیدارهایتان با دیگران نمی توانید تاثیر بسزایی بگذارید، اصلا نگران نباشید! شما به راحتی می توانید این توانایی را در خود بهبود ببخشید.
اگرچه امکان تغییر صدای طبیعی شما امکان پذیر نیست، اما می توانید بر روی عناصر دیگری کار کنید که باعث می شود این قدرت قوی تر و چشمگیر تر شود.
قسمت اول:
تکنیک های تنفس و آرامش
1. تکنیک های تنفس درست را تمرین کنید.
برای داشتن صدایی رسا، قدرتمند و طبیعی ابتدا باید تکنیک های مناسب تنفس را یاد بگیرید. در حالی که افراد باید در هنگام صحبت کردن از دیافراگم خود نفس بکشند، بسیاری از مردم به جای آن این کار را با سینه خود انجام می دهند و این عمل باعث می شود صدای ضعیف تری داشته باشند.
اگر شما هنگام صحبت کردن از سینه خود نفس بکشید، ممکن است نفس کم بیاورید و به نفس نفس بیفتید. برای اصلاح این موضوع و آموزش تنفس برای اصلاح این موضوع و آموزش تنفس از دیافراگم تمرین های زیر را انجام دهید:
- به مدت چهار ثانیه عمیق نفس بکشید، مطمئن شوید که از دیافراگم خود تنفس می کنید. (اگر از راه دیافراگم تنفش کنید شکم شما برآمده می شود و اگر از سینه تنفس کنید، سینه ی شما برآمده می شود) بعد از چهار ثانیه، هوا را در دیافراگم خود به مدت چهار ثانیه دیگر نگه دارید و تا چهار بشمارید. این تمرین را هر روز به مدت دو دقیقه تکرار کنید.
- به مرور این تمرین را تا پنج دقیقه در روز انجام دهید تا قدرت صدای تان بیشتر شود. بعد از مدتی، مدت زمان این تمرین را به 20 ثانیه افزایش دهید. در صورت انجام این تمرین به مدت 20 ثانیه فقط یکبار در طول روز آن را امتحان کنید.
این مقاله را هم بخوانید: چگونه تنفس خود را بهبود ببخشیم؟
2. در هنگام صحبت کردن درست نفس بکشید.
همانطور که تکنیک تنفس صحیح را به بدن خود می آموزید، در هنگام صحبت کردن نیز باید این روند را تکرار کنید. برای انجام این کار، از دیافراگم خود نفس بکشید و هنگام بیرون دادن نفس، صحبت کنید. دوباره نفس عمیق بکشید و این کار را تکرار کنید. ابتدا کمی سخت است ولی با کمی تمرین راه می افتید.
- در صورت امکان، همیشه از طریق بینی خود نفس بکشید. هوای استنشاق شده از طریق بینی منجر به آکورد و استحکام صوتی شما می شود و قدرت صدای تان را بهتر می کند.
3. بدن شما باید در آرامش باشد.
تنش عضلانی در بدن و گلو یا استرس هیجانی همه می تواند صدای شما را نامفهوم کند و این مورد منجر به بیان ضعیف می گردد. با استفاده از تمرینات تنفسی سعی کنید ذهن و بدن خود را در آرامش کامل نگه دارید. نمونه ای از تمرینات در زیر برایتان بیان شده است:
- خمیازه عمیقی بکشید و در این هنگام زمزمه کنید (اصواتی را ایجاد کنید). همان طور که خمیازه می کشید فک خود را در عرض تکان دهید. این کار را برای چند دقیقه انجام دهید، سپس از انگشتان دست خود برای ماساژ گلو استفاده کنید.
به دنبال کلاس معتبر و مطمئن فن بیان و گویندگی می گردید؟ما تجربه و دانش کافی را برای توانمندسازی شما داریم، پس خوبه با ما تماس بگیرید.
برای مشاوره رایگان همین الان تماس بگیرید: 22898478-021 ، 26710643-021
قسمت دوم:
داشتن صدایی طبیعی
1. راه رفتن درست را تمرین کنید.
صحبت کردن در هنگام قدم زدن بسیار اهمیت دارد چرا که تلاش برای حرف زدن درست در این شرایط می تواند به تارهای صوتی شما آسیب برساند و این امر طنین و صدای شما را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر این شما می توانید قدرت صدای بهتری داشته باشید و حتی در هنگام راه رفتن در سطوح مختلف می توانید صدای خود را کامل تر و عمیق تر کنید و شخصیت خود را به طور کامل به نمایش بگذارید.
- برای اینکه بتوانید در هنگام راه رفتن در سطوح مختلف به درستی صحبت کنید باید آرامش کامل داشته باشید. استرس می تواند تنش را در عضلات شما، از جمله آکورد های صوتیتان ایجاد کند و این امر فشار زیادی را روی صدای شما خواهد گذاشت.
- هنگام صحبت کردن از دیافراگم خود تنفس کنید، زیرا این کار به شما امکان می دهد تا صدای خود را به درستی و به طور کامل تحت کنترل قرار دهید.
- اینکه صدا از کجای بدن شما خارج می شود اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا هوا در بدن شما در حفره های مختلف مانند بینی، گلو، قفسه سینه و دهان ارتعاش پیدا می کند و این نواحی کیفیت صدای متفاوتی ایجاد می کنند. برای داشتن صدای کامل و عمیق باید هوا را در تمام آن حفره ها طنین انداز کنید. به عنوان مثال، اگر شما فقط از حفره بینی استفاده می کنید، صدای بلندتری و اصطلاحاً تودماغی خواهید داشت.
حتماً بخوانید: ۱۵ تکنیک طلایی برای تقویت فنبیان
2. سعی کنید هنگام صحبت کردن از بینی نفس نکشید (استفاده نکنید).
استفاده از بینی هنگام صحبت کردن به این معنی است که صدای شما به اندازه واقعی، عمیق، غنی یا کامل نخواهد بود. با قرار دادن انگشتان روی پل بینی خود و گفتن کلمات (رونگ) و (مااااام) می توانید صدای بینی خود را تعیین کنید. شما هنگام گفتن این کلمات باید لرزشی را احساس کنید. اکنون کلمات "ترش"، "دستبند" و "ببر" را بگویید. اگر همان لرزش را در بینی خود احساس کردید، در هنگام صحبت از بینی نفس می کشید. برای جلوگیری از این کار:
- هنگام استفاده از دامنه حرکتی بر لب، فک، دندان و زبان خود تمرکز کنید. هنگامی که شما از این اعضا به طور کامل استفاده نکنید به این معنا است که به احتمال زیاد هنگام صحبت کردن از بینی خود نفس می کشید.
3. با صدایی ملودیک (آهنگین) صحبت کنید.
صدای ملودیک صدائی است که تغییر، احساسات و زندگی را منتقل می کند، در حالی که یک صدای غیر ملودیک صاف و یکنواخت است. صدای شما باید تمامی تغییرات روحی و احساست شما را به نمایش بگذارد. شما می توانید با تغییر تن صدای خود در هنگام صحبت کردن، روی آهنگ بیشتر در صدای خود کار کنید و قدرت صدای خود را افزایش دهید.
- بسیاری از سخنرانان هنگام صحبت کردن به طور طبیعی این کار را انجام می دهند: وقتی افراد صحبت می کنند، با بالا بردن صدا روی هجای آخر سعی دارند، تاثیرگذاری کلام را افزایش دهند.
- عبارت "شما به آنجا می روید" را به سه روش مختلف تمرین کنید: روش اول بدون تغییر احساسات، در روش دوم در هنگام ادای یکی از کلمات صدای خود را کمی بالاتر ببرید و روش سوم در هنگام ادای یکی از کلمات صدای خود را کمی آهسته تر کنید. این عبارت را با صدای بلند بیان کنید و ببینید که چگونه معانی مختلف را منتقل می کند.
- برای استفاده از این تغییرات در گفتار، هر روز با صدای بلند آنها را برای خود تکرار کنید و بر این نکته تمرکز داشته باشید که احساسات خود را به صدایتان انتقال دهید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را هم بخوانید: کلیدهای داشتن صدایی جذاب و تاثیرگذار
انجام تمرین های آوازی برای تقویت قدرت صدا
1. بر روی شیوه ی گفتار و بیان خود تمرین کنید.
اگر بر روی این دو مورد تمرین کافی نداشته باشید، وقتی صحبت می کنید کلمات شما مشخص نیست و مردم سخت می توانند شما را درک کنند. بیان درست، نحوه ادای کلمات به طور صحیح، درست نفس کشیدن هنگام صحبت کردن از جمله تمریناتی است که باید انجام دهید. این تمرینات شامل موارد زیر می شود:
- تمرینات زبان: زبان خود را به سمت عقب ببرید به طوری که سعی دارید پشت گلوی خود را لمس کنید. تا آنجا که می توانید آن را بکشید، سپس آن را تا حد امکان از دهان خود خارج کنید. این کار را 10 بار تکرار نمایید.
- تمرینات فک: شما باید قادر باشید فک خود را به هر سمتی که می خواهید به حرکت درآورید. هر یک از هجاهای زیر را پنج بار تکرار کنید: واه ، ماه ، باه ، داه ، ساه ، کواه ، لاه ، جاه ، ثاه ، پاه ، فاه ، سی ، سُ ، سو ، زی ، زُ ، زو.
- تمرینات لب: شما باید بدانید که در هنگام صحبت کردن چه زمانی بین کلمات مکث کنید و چیزی نگویید.
2. تمرکز بر روی تمامی اعضای صورت
صورت شما شامل لب، بینی و پل بینی است و اینها اعضایی است که صدای شما باید از آنها خارج شود. برای یافتن منطقه مناسب (مممممممم – همممممممم) را بارها و بارها بگویید. دستان خود را روی لب های خود بگذارید و عبارت بالا را تکرار کنید. این کار را تا زمانی که لرزش را احساس می کنید، ادامه دهید. برای انجام درست این مورد کار زیر را انجام دهید.
- عبارات (مممممممم – همممممم یک)، (ممممممم – هممممممم دو) و (مممممممم – هممممممم سه) را بگویید و توجه داشته باشید که هنگام گفتن اعداد، کدام قسمت صورت شما دچار ارتعاش می شود.
حتماً بخوانید: 20 نکته کاربردی برای صداسازی
3. تمرینات صدا را با قدرت انجام دهید.
برای کمک به داشتن صدایی بهتر و قوی تر تمرینات قدرتی را امتحان کنید. برای انجام این کار، هنگام صحبت کردن عمیق و آهسته نفس بکشید. این کار را روزانه 10 بار تکرار کنید تا قدرت صدایتان افزایش پیدا کند.
شما همچنین می توانید 10 بار گفتن (نِی) را امتحان کنید، اما نکته مهم این است که بدون اینکه فریاد بزنید آن را با صدای بلند بیان کنید.
ما در این زمینه می توانیم به شما کمک کنیم
آموزشگاه گویندگی و فن بیان رویای صدا با تدریسِ استاد سعید پورمحمودی سال ها است در زمینه ی آموزش گویندگی و فن بیان، شاگردان زیادی را تربیت کرده است؛ چیزی حدود 3000 نفر در طی 16 سال آموزش مداوم.
درسته؛
شما هم می توانید یکی از هنرجویان ما باشید...
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نام نویسی در کلاس های فن بیان و گویندگی رویای صدا، همین حالا با ما تماس بگیرید:
22898478 021 | 26710643 021 | 09192425303
اگر با موبایل هستید با لمس این دکمه مستقیم با ما تماس بگیرید:
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
بسیار عالی بود.
588 روز پیش ارسال پاسخطاهره
ممنون عالی بو
496 روز پیش ارسال پاسخziba
خیلی ممنون بابت مقاله عالیتون
393 روز پیش ارسال پاسخیزدانی
ممنون عالی بود
340 روز پیش ارسال پاسخناشناس
خوب بود
233 روز پیش ارسال پاسخ