باور عموم بر این است که فقط افراد با اعتماد به نفس بالا می توانند برای گروه بزرگی از مردم صحبت کنند یا سخنرانی عمومی داشته باشند. در واقع، 40% از شرکت کنندگان نظرسنجی موسسه گالوپ اعلام کردند که از سخنرانی عمومی می ترسند؛ این ترس، پس از ترس از مار در جایگاه دوم قرار دارد! این بدان معناست که بسیاری از افراد فکر می کنند اعتماد به نفس کافی برای صحبت در جمع را ندارند.
خبر خوب این است که، عکس این موضوع نیز صادق است. به این معنی که با صحبت کردن در جمع می توانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
دیل کارنگی، نویسنده و سخنران، سه گام اساسی برای دستیابی به اعتماد به نفس از طریق صحبت کردن در جمع را عنوان کرده است. در این مقاله این سه گام را برایتان می گوییم. با ما باشید:
گام اول: آماده سازی
دیل کارنگی در کتاب خود می گوید: "شما نمی توانید اعتماد به نفس داشته باشید، مگر اینکه بدانید چه می خواهید بگویید". کسب آمادگی لازم قبل از سخنرانی نیز روش خوبی برای افزایش اعتماد به نفس شما است، زیرا آماده سازی نیمی از نبرد است.
1. تمایل زیاد و مداوم برای صحبت در جمع داشته باشید.
شما نیاز دارید نگرش مثبتی نسبت به صحبت کردن در جمع داشته باشید، به جای اینکه از وظایف، درخواست یا دعوت نامه هایی که یک نوع سخنرانی عمومی به شما محول می کند، مانند صحبت کردن در جشن تولدها، اجتماعات کارمندی و موارد مشابه، اجتناب کنید. با این عقیده محکم شروع کنید که آنچه برای صحبت کردن در جمع لازم است، شما دارید و به دنبال دستیابی به اعتماد به نفس بیشتر پس از هر سخنرانی عمومی باشید.
2. یک موضوع پیدا کنید.
دیل کارنگی در کتاب "راه ساده و آسان آموختن صحبت در جمع" ما را ترغیب می کند که "در مورد چیزی صحبت کنید که صلاحیت صحبت درباره آن را از طریق مطالعه و تجربه به دست آورده اید." برای یافتن موضوعی که می خواهید در موردش صحبت کنید، درون خود را جستجو کنید. این آن چیزی است که شما به طور کامل می شناسید. که شامل مواردی مانند تجربیات، سرگرمی ها، تخصص شما است و مواردی که عمیقاً در مورد آن مطالعه کرده اید. اینها موضوعات مناسبی برای شما هستند.
3. به تفکرات خود انسجام بخشید.
بیشتر وقت ها، موضوعی که انتخاب می کنید (یا اختصاص داده شده است) بسیار کلی است. برای اینکه به یک مبنای مناسب برای صحبت تبدیل شود باید آن را محدود کنید. به عنوان مثال، اگر موضوع شما خودروسازی است، می توانید آن را به یکی از جنبه های مختلف مرتبط با آن محدود کنید: طراحی خودرو، مصرف سوخت، توان خودرو، بازارهای بالقوه، خریداران بالقوه یا شیوه های فروش خودرو. اینکه کدام جنبه برای شما مناسب است بستگی به تجربه، آموزش و سوابق شما دارد. تمام ایده هایی را که می خواهید در مورد آنها صحبت کنید جمع آوری کنید و روی کارت های فهرست بنویسید. این کار به نظم بخشیدن و ساماندهی افکار شما کمک می کند.
4. به صحبت های خود ساختار دهید.
پس از تصمیم گیری در مورد آنچه می خواهید درباره آن صحبت کنید، می بایست به افکار خود ساختار و نظم بخشید تا جریان فکری شما به راحتی قابل درک باشد.
هنگام سازماندهی پیام خود، سه موضوع را در نظر بگیرید. مانند: "سه مرحله تا ..."، "سه نکته کلیدی برای ..." یا "سه ایده برای ...". این کار سبب می شود تا صحبت های شما مختصر، جالب و به یاد ماندنی شوند.
آیا می توانیم درباره بیش از سه ایده صحبت کنیم؟ بله می توانیم. اما به یاد داشته باشید یادآوری سه موضوع، به جای مثلاً 5 موضوع، برای ما ساده تر می باشد.
5. صحبت های خود را تکرار کنید.
دیل کارنگی روش بسیار ساده ای برای تکرار صحبت ها پیشنهاد می دهد: هر روز، در خصوص موضوعاتی که انتخاب کرده اید با دوستان و یا همکاران خود صحبت کنید. به جای صحبت در خصوص بازی شب گذشته یا آخرین فیلمی که دیده اید، در حین صرف نهار، می توانید گفتگو را با این جمله شروع کنید: "آیا می دانید که سه مرحله وجود دارد تا ...؟" اگر دوست شما به شنیدن حرف هایتان علاقه مند باشد، به احتمال زیاد مخاطبان شما نیز دوست خواهند داشت.
در حین صحبت به واکنش های او دقت کنید و به پاسخ هایش گوش دهید. ممکن است سوال هایی از شما بپرسد که قبلاً درباره آنها فکر نکرده باشید یا ممکن است ایده های جالبی برای بهبود صحبت های شما ارائه دهد. حتی می توانید ماجرایی را که می خواهید راجع به آن صحبت کنید را، بازگو کنید و ببینید طرف مقابل آن را درک می کند و یا به شوخی شما می خندد. باز هم اگر او شوخی یا داستان را نفهمید، باید راهی بیابید تا برای مخاطبان آینده قابل درک باشد.
6. روی فن بیان خودتان کار کنید.
این خیلی مهم است که شما این توانایی را داشته باشید که آنچه در ذهن دارید و یا روی کاغذ نوشته اید را به بهترین و موثرترین وجه بیان کنید. برای این موضوع لازم است که کمی روی فن بیان خودتان کار کنید.
ما در این مورد به شما کمک می کنیم. چطوری؟ به این صفحه سری بزنید.
گام دوم: به دست آوردن اعتماد به نفس
1. بیندیشید و با اطمینان عمل کنید.
یک آماده سازی خوب می تواند اعتماد به نفس شما را قبل از سخن گفتن، افزایش دهد. در خصوص توانایی های خود برای صحبت کردن در جمع تفکر مثبت داشته باشید؛ موفقیتتان در صحبت کردن را تصور کنید. حتی یک لحظه در توانایی خود شک نکنید.
با انجام این سه کار، می توانید اعتماد به نفس خود را هنگام صحبت کردن حفظ کنید:
- یک نفس عمیق بکشید. قبل از مواجه شدن با مخاطبان، حدود 30 ثانیه نفس عمیق بکشید. این کار میزان اکسیژن موجود در مغز شما را افزایش می دهد و به شما کمک می کند تا تمرکز بهتری داشته باشید، شفاف فکر کنید و نکات اصلی را یادآوری کنید. همچنین انجام آن، به حفط آرامش شما کمک کرده و به شما شجاعت می دهد.
- به خودتان انگیزه دهید. نطق انگیزشی یک سخنرانی کوتاه است که برای تشویق افراد به سخت کوشی و افزایش اعتماد به نفس و اشتیاق آنها، انجام می شود. آیا به خود می گویید "می توانی این کار را انجام دهی" یا "بهترین سخنرانی را خواهی کرد" یا فقط یک تشویق ساده مانند "برو، برو، برو؛ موفق می شوی، موفق می شوی، موفق می شوی." می توانید یک صحبت درونی با خودتان داشته باشید و یا یک گوشه دنج پیدا کنید و با خود زمزمه کنید. ورزشکاران قبل از بازی از نطق های انگیزشی بهره می برند؛ سخنران های عمومی نیز قبل از سخنرانی از آن استفاده می کنند؛ شما چرا از آن استفاده نمی کنید؟
- با اطمینان راه بروید. تمام قد بایستید و مستقیما به چشمان مخاطبان خود نگاه کنید اگر مانند انسان های شکست خورده راه بروید، قطعا در صحبت های شما نمایان می شود.
گام سوم: تمرین کردن
1. بر روی سخنرانی یا ارائه خود تمرین کرده و آن را ضبط کنید.
برای ثبت تمرین خود از دوربین فیلم برداری استفاده کنید، سپس آن را بررسی نمایید. این کار بسیار بهتر از تمرین کردن در مقابل آینه است. در مقابل آینه دائماً به خود و نحوه نگاه خود توجه خواهید کرد، در حالی که در یک سخنرانی عمومی باید به جای خودتان به پیام و مخاطبان فکر کنید. وقتی تمرین شما به پایان رسید، می توانید به عنوان "مخاطب" فیلم ضبط شده آن را بررسی کنید؛ اکنون می توانید مواردی را که دوست دارید، حفظ کنید و مواردی را که دوست ندارید - به عنوان یک مخاطب - یادداشت کنید، تا در اجرای بعدی اصلاح کنید.
2. از هر فرصتی برای صحبت کردن استفاده کنید، بدون توجه به اینکه چقدر کوتاه باشد.
دفعه بعد که در یک جلسه شرکت می کنید، سعی کنید با بیان برخی موضوعات یا اظهار نظرها، در آن جلسه مشارکت داشته باشید. ممکن است این کار خیلی به چشم نیاید، اما اگر آن را بطور مداوم انجام دهید، سبب افزایش اعتماد به نفس شما می شود.
3. به دنبال بازخورد باشید.
وقتی موضوعی را در یک جلسه ارائه می کنید، به واکنش مخاطبان توجه کنید: برای آنها خسته کننده است یا به آن علاقه دارند؟ آیا به نظر می رسد موضوع را درک کرده اند یا گیج شده اند؟ اگر مطمئن نیستید، از دوست یا همکار مورد اعتماد خود بخواهید که به شما اطلاع دهد. حتی ممکن است از شما انتقاد کنند، اما از عدم دریافت هیچ گونه بازخوردی بهتر است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و نام نویسی در کلاس های گویندگی و فن بیان رویای صدا همین حالا با ما تماس بگیرید:
22898478 021 | 26710643 021 | 09192425303
اگر با موبایل هستید با لمس این دکمه مستقیم با ما تماس بگیرید:
دیدگاه خود را بنویسید